REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvové rohlíčky s povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z vláčného těsta plněné sladkými povidly upečené v troubě pěkně dozlatova. Mrkve dodají těstu jen barvu, jinak je v těstě neucítíte!


Ingredience:
Na těsto:
450 gpolohrubé mouky
250 gHery
200 gmrkve (netto)
1 sáčekkypřící prášek do pečiva
1/2 lžičkysoli
Na náplň:
300 gšvestkových povidel (tužší konzistence)
Ostatní:
1 ksbílek na potření
moučkový cukr na posypání

Postup:
  1. Oloupanou mrkev najemno nastrouháme a do mísy k ní přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, sůl, změklou pokrájenou Heru a vypracujeme pružné nelepivé těsto, které necháme v mikrotenovém sáčku 1 hodinu v chladnu
  2. Na lehce pomoučené podložce si z těsta vyválíme hada a rozdělíme na 8 stejně velkých kousků, každý kousek vyválíme malým ručním válečkem na placku o velikosti dezertního talířku a výšku cca 1,5 mm., každdou placku rádýlkem rozkrojíme na 8 výsečí, celkem tedy budeme mít 64 ks
  3. Na každý kus dáme trochu povidel, rohlíčky zamotáme od nejširší části k nejužší
  4. Dva nízké plechy vysteleme papírem na pečení a rohlíčky tam vyskládáme
  5. Potřeme je lehce prošlehaným bílkem a dáme péci do trouby na 180 °C cca 15 minut do zrůžovění
  6. Ještě horké bohatě pocukrujeme.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy