REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvová sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z mletého masa, mrkve, vejce a strouhanky, vytvarovaná do tvaru šišky, upečená dozlatova.


Ingredience:
500 gmletého masa
2 ksmrkve
1 ksvejce
strouhanka
voda
sůl

Postup:

1. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno
2. Do mísy dáme mleté maso, nastrouhanou mrkev, rozklepnuté vejce, promícháme, podle chuti osolíme a podle potřeby přidáme strouhanku, aby sekaná nebyla řídká
3. Ze směsi vytvarujeme šišku, dáme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a pečeme při 180 °C dozlatova, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
4. Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší i čerstvou zeleninou.

Doporučení:

Do sekané můžeme také přidat hrst petrželky nebo libečku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy