REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušená mrkev, prolisovaná, dochucená cukrem a zjemněná kouskem másla.


Ingredience:
Na dvě porce:
2 ksmrkve
1 lžičkacukru
1/2 lžičkymásla
špetka soli

Postup:

1. Mrkev odrhneme kartáčkem, oškrábeme (když je mrkev starší), nakrájíme, dáme do malého množství vody
2. Dusíme pod pokličkou doměkka, občas mícháme a přidáme jen tolik vody, aby se mrkev nepřipálila
3. Horkou prolisujeme sítem, nepatrně osolíme, přidáme cukr, syrové máslo a dobře promícháme
4. Můžeme přidat 1 až 2 lžíce řídké krupičné kaše nebo 50 g mléka
5. Hned podáváme, zeleninu nikdy neohříváme!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy