REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mražený melounový krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanová zmrzlina připravená z červeného a žlutého melounu, žloutků, smetany a dalších ingrediencí. Tento recept je tak na 8 porcí.


Ingredience:
500 gčerveného (vodního) melounu
300 gžlutého (cukrového) melounu
100 gkrupicového cukru
50 gmedu
30 gmléčné čokolády
2 ksžloutky
250 mlsmetany ke šlehání
šťáva z 1/2 ks citrónu
snítky meduňky na ozdobu

Postup:

1. Oba melouny rozkrojíme, zbavíme semínek, z dužiny vykrájíme několik kuliček a odložíme je stranou na ozdobení, zbylý červený meloun nakrájíme na středně velké kousky, žlutý rozmixujeme na kaši
2. Žloutky vyšleháme ve vodní lázni s polovinou cukru, medem a citronovou šťávou do pěny
3. Ze smetany a zbylého cukru vyšleháme vyšleháme tuhou šlehačku, kterou vmícháme do vychlazené žloutkové pěny
4. Do smetanové hmoty přidáme melounové pyré a pokrájené kostky červeného melounu, vše promícháme
5. Krém rozdělíme do formiček nebo kelímků a necháme v mrazáku důkladně zmrznout.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy