REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mozeček smažený

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažený vepřový nebo telecí mozeček byl kdysi velmi oblíbený, byl i na jídelních lístcích luxusních restaurací, třeba hotelu Šroubek v Praze (dnes hotel Evropa).


Ingredience:
1 kgvepřové mozečku
2 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Mozeček vložíme do vlažné vody, odstraníme krvavé žilky, blanku, úlomky kostí
2. Potom spaříme vařící vodou, podle velikosti rozřízneme na 2 nebo 3 plátky, osolíme, opepříme, obalíme v klasickém trojobalu
3. Obalený mozeček smažíme pěkně dozlatova, z obou stran.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory, tatarskou omáčkou. Vhodná příloha je i bramborový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy