REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moučník s jablečným pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert připravený z piškotového korpusu a jablečného pyré.


Ingredience:
Na korpus:
400 gpolohrubé mouky
120 gmásla nebo margarínu
120 gcukru
3 ksvajec
1 ksbalíčku prášku do pečiva
0,4 lvlažného mléka
Na pyré:
1 kgjablek
200 gcukru
1 ksbalíčku malinového pudinku
0,25 lvody
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu

Postup:

Příprava korpusu:
1. Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh
2. V druhé misce vyšleháme žloutky spolu s povoleným tukem a cukrem do pěny
3. Postupně přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva
4. Na závěr opatrně vmícháme tuhý sníh bílků
5. Těsto rozložíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě (30 minut)Příprava pyré:
1. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme rozvařit
2. Slijeme přebytečnou vodu, přisypeme cukr, který necháme rozpustit a pomocí mixéru jablka rozmixujeme
3. Pudink smícháme s 0,25 l vody a vaříme, za stálého míchání, tak dlouho, až nám vznikne hladká hustá kaše
4. Teplý pudink vmícháme do pyré, důkladně promícháme
5. Směs rozetřeme na vychladlý korpus a necháme, nejlépe do druhého dne, ztuhnout.

Doporučení:

Pokud použijeme málo nakyslá jablka, můžeme přidat do pyré citrónovou šťávu, vyvarujeme se tak případné nevýrazné chuti dezertu.

Poznámka:

Vyzkoušejte tento recept s pudinkem vanilkovým nebo jahodovým.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy