REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mořský ďas na dijonské hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečený mořský ďas podušený s rajčaty, česnekem, vínem a dijonskou hořčicí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gmořského ďasa
100 gcherry rajčátek
100 gmásla
200 mlrybího nebo zeleninového vývaru
200 mlbílého vína
4 ksstroužky česneku
1 lžícedijonské hořčice
šťáva z 1 ks citrónu
mletý černý pepř
sůl
zelená petrželka na ozdobu

Postup:

1. Rybí maso omyjeme a osušíme, jednotlivé porce osolíme, posypeme mletým pepřem a pokapeme čerstvě vymačkanou šťávou z citrónu
2. Ďasa necháme v lednici 60 minut marinovat
3. Na pánvičce na rozpuštěném másle rybu zprudka z obou stran opečeme
4. Porce masa přendáme do pekáče a to i s výpekem a asi 10 minut pečeme při teplotě kolem 180 °C
5. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, omytá, okapaná rajčata nakrájíme na čtvrtky
6. Pekáč s dopečeným mořským ďasem vyjmeme z trouby a porce ryby dáme na chvíli bokem
7. Do výpeku vložíme česnek, rajčata a lžíci hořčice, podlijeme vývarem a bílým vínem, vložíme zpět opečenou rybu, vše krátce zapečeme
8. Jednotlivé porce na talíři zdobíme snítkou čerstvé petrželové natě.

Doporučení:

Takto připravené rybí maso servírujeme s bramborem nebo opečeným bílým pečivem.

Poznámka:

Jedna porce je přibližně 2939 kJ / 702 kcal.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy