REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravský vrabec se zelím a knedlíkem

Upečené kousky bůčku a vepřové plece servírované s dušeným zelím a houskovým knedlíkem.


Ingredience:
300 gbůčku bez kosti
300 gvepřové plece
80 gčesneku
50 ghladké mouky
20 gtuku
1 ksvětší cibule
kmín
sůl
voda na podlévání

Postup:

1. Bůček (zbavíme kostí) a vepřové plece omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky
2. Dáme do tukem vymazaného pekáčku, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, nadrobno nasekaným česnekem, podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem a podléváním vody pečeme doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a za občasného míchání vaříme 20 minut
4. Na závěr podle potřeby přisolíme, procedíme, maso dáme zpět a již jen krátce podusíme.

Doporučení:

Podáváme například s houskovým knedlíkem a dušeným zelím.

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy