Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravské kynuté koláče

Tento recept na moravské kynuté koláče pochází přímo z hradu!

Ingredience:
500 ghladké mouky
100 goleje
50 gkrystalového cukru
50 gdroždí
2 ksvejce
trochu teplého mléka
špetka soli
Na náplň:
2 ksměkké tvarohy
2 ksžloutky
1 sáčekvanilkového cukru
Ostatní:
drobenka

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, cukru, teplého mléka, trochy mouky z uvedeného množství rozmícháme kvásek, necháme vykynout
2. Po vykynutí přidáme ostatní ingredience, vypracujeme hladké těsto
3. Necháme vykynout
4. Těsto rozdělíme na jednotlivé bochánky, ty necháme opět nakynout, každý pak „rozmáčkneme“ závažím nebo dnem skleničky obaleným v plátýnku, do vzniklého důlku dáme tvarohovou náplň a zasypeme drobenkou
5. Koláče vyskládané na tukem vymazaném plechu pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.Příprava náplně: Rozděláme 2 měkké tvarohy a smícháme je s vanilkovým cukrem a se žloutky, důkladně promícháme.

Doporučení:

Náplň lze obměnit a tvaroh nahradit například marmeládou.

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy