REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravské koblihy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptů našich babiček, kynuté koblihy s marmeládou a šlehačkou.


Ingredience:
500 ghladké mouky
2 ksvajec
1 kskostka kvasnic (droždí)
0,25 lmléka
0,5 clrumu
1 lžícecukru
špetka soli
marmeláda nebo povidle
čokoládová poleva (toping)
šlehačka

Postup:

1. Do mísy prosejeme mouku
2. Přidáme sůl, vejce, cukr, droždí a rum, zalijeme vlažným mlékem
3. Vypracujeme hladké těsto
4. Přikryjeme a necháme cca 30 minut kynout
5. Dobře vykynuté těsto je lesklé, pružné, hladké a vmáčkneme-li do něho prst, uděláme důlek, který se ihned vyrovná
6. Lžíci vykrajujeme jednotlivé koblížky, které skládáme na pomoučený vál a necháme cca 10minut vykynout
7. Jednotlivé kusy smažíme v rozehřátém oleji dozlatova (oleje musí být dostatek, aby mohly koblížky plavat)
8. Vychladlé koblížky zdobíme marmeládou, čokoládovou polevou a těsně před servírováním šlehačkou.

Doporučení:

Marmeládu lze nahradit povidly, třeným sladkým tvarohem nebo např. jogurtem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy