REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mocca dortíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kolečka slepovaná krémem, potřená rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou, zdobená rozpuštěnou čokoládou.


Ingredience:
200 ghladké mouky
140 gmásla
60 gmoučkového cukru
2 ksžloutků
1 lžičkamleté zrnkové kávy
hladká mouka na vál
tuk na vymazání plechu
Na krém:
1 lžičkamleté zrnkové kávy
150 gmoučkového cukru
150 gmásla
troška rumu
Na dohotovení:
bílá čokoládová poleva
tmavá čokoláda

Postup:

1. V míse utřeme změklé máslo se žloutky, přidáme moučkový cukr, prosátou hladkou mouku, mletou zrnkovou kávu, promícháme a vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet
2. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 2 mm a vykrájíme z něho kolečka, která rozložíme na tukem vymazaný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dorůžova 3. Mezitím v míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem, vmícháme mletou zrnkovou kávu a trochu rumu
4. Vychladlá kolečka slepujeme připraveným krémem vždy dvě k sobě, povrch potřeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a po zaschnutí ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy