REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mleté maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené maso na cibulce, prolisované či rozmixované, podávané s bramborovou kaší nebo se zeleninovým pyré.


Ingredience:
Na dvě porce:
100 gsyrového čistého masa
8 grostlinného tuku
8 gmásla
1/2 lžičkyhladké mouky
plátek cibule

Postup:

1. Maso bez tuku a blan umeleme
2. V nádobě rozpustíme tuk, necháme na něm podusit cibuli (ne dočervena)
3. Přidáme maso, zasypeme hladkou moukou, trochu podlijeme vodou a promícháme
4. Dusíme v troubě doměkka, potom prolisujeme či rozmixujeme
5. Přidáme máslo a podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým pyré.

Doporučení:

– Upraveným mletým masem mažeme také pečivo nebo je dáváme do polévky. Podobně upravíme i játra (200 g) dobře opraná, zbavená blanek i kanálků. Pokrmy s játry podáváme pouze jednou za 2 týdny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy