REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mléčná polévka s houbami a brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z čerstvých hub, brambor, mléka, smetany, světlé jíšky, vody, kopru, octu a koření.


Ingredience:
500 gbrambor
300 gčerstvých hub
30 ghladké mouky
30 gmásla
500 mlsmetany
500 mlmléka
250 mlvody
čerstvý kopr
kmín
ocet
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si oloupané brambory a očištěné houby na menší kostičky, pak je vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kmín, osolíme a uvaříme doměkka
2. Pak si v jiném hrnci připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor a hub, důkladně rozšleháme a povaříme 5 minut
3. Poté přilijeme do polévky mléko, smetanu a povaříme dalších 5 minut
4. Nakonec do polévky dle chuti přidáme ocet, sůl, nasekaný kopr a vařené brambory s houbami, vše prohřejeme a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy