REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Miništoly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené miništoly z mouky, tvarohu a dalších ingrediencí, plněné marcipánem, pokapané směsí másla smíchaného s rumem, nakonec obalené v cukru a ozdobené půlkou ořechu.


Ingredience:
Na těsto:
400 gpolohrubé mouky
200 grozinek naložených v rumu
200 gnasekaných loupaných mandlí
190 gmoučkového cukru
150 gmásla
2 ksvajec
1 kskostky měkkého tvarohu
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
nastrouhaná kůra z 1 citronu
trochu rumu
Na náplň:
1 ksbalíčku hotového marcipánu
Na dohotovení:
1 lžícerumu (nemusí být)
100 gmásla
moučkový cukr s vanilkou
půlky ořechů

Postup:

1. Na vál prosijeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky, měkký tvaroh, vejce, moučkový i vanilkový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, trošku rumu, rozinky, na drobno nasekané mandle, vše promícháme a vypracujeme tužší těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout
2. Pak znovu propracujeme, rozdělíme na stejně velké kousky, doprostřed každého dáme kousek marcipánu, těsto přeložíme a okraje dobře přimáčkneme
3. Rozložíme na plech a ve vyhřáté troubě na 175 °C pečeme dozlatova, ještě horké pokapeme směsí rozpuštěného másla a rumu, obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem a každý kousek ozdobíme půlkou vlašského ořechu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy