REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minisekaná v listovém těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čtverce listového těsta naplněné ochucenou sekanou a karamelizovanou cibulkou, posypané sezamem, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 g listového těsta
400 gmletého hovězího masa
2 lžícesekaného čerstvého tymiánu
2 ksstroužků česneku
1 ksmenší cibule
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
mouka na pomoučení
sezamová semínka na posypání
Na karamelizovanou cibulku:
120 gtřtinového cukru
80 mlsherry octa
1 lžíceolivového oleje
3 ksvelkých cibulí

Postup:

1. Nejdříve si uděláme karamelizovanou cibulku: Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, vsypeme oloupané, na tenká kolečka nakrájené cibule a na středním plameni 10 minut opékáme, pak přidáme třtinový cukr, vlijeme sherry ocet, vaříme dalších 15 minut doměkka a dáme stranou
2. Do mísy dáme mleté hovězí maso, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané utřené stroužky česneku, sůl, mletý pepř, na jemno nasekaný tymián a vše dobře promícháme
3. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme dotenka a nakrájíme na 16 stejně velkých čtverců
4. Doprostřed poloviny z nic rozdělíme mleté maso, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopíme zbylými čtverci, konce přitlačíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem
5. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 20 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy