REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Míchaný guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z dvou druhů masa – z hovězí kližky a vepřového plecka, dušený na cibuli a směsi koření, na závěr zahuštěný hladkou moukou.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
500 ghovězí kližky
500 gcibule
1 lvývaru z kostí
červená paprika sladká
červená paprika pálivá
rajčatový protlak
hladká mouka
majoránka
česnek
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme
2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek, přidáme kližku, posypeme červenou sladkou, pálivou paprikou a kmínem
3. Zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme trošku vývarem a dusíme pod pokličkou 30 minut za občasného podlévání a míchání
4. Po 30 minutách přidáme plecko, několik lžic rajského protlaku (podle chuti), nalijeme zbytek vývaru a dusíme pod pokličkou, až oba druhy masa změknou, přibližně ještě 20-30 minut
5. Na závěr guláš lehce zaprášíme moukou, případně dochutíme kořením, přisolíme a vaříme ještě 5 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy