REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexické tortily po česku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortily připravené z českých surovin, z instantní kukuřičné kaše, kukuřičné mouky, vody a soli.


Ingredience:
1,5 hrnkuinstantní kukuřičné kaše
0,5 hrnkujemné složky prosáté kukuřičné mouky
3/4 hrnkuvody
sůl

Postup:

1. Instantní směs na kukuřičnou kaši smícháme s moukou, vodou a solí, propracujeme na husté těsto, to rozdělíme na 12 stejných dílů a hned začneme dělat tortily
2. Tortily z takto připraveného těsta se raději připravují pomocí válečku, na pomoučeném válu, vyválíme 2-3 mm tlusté kulaté placky a hned je dále zpracováváme
3. Pečeme je na suché plotýnce nebo na suché teflonové pánvi, na kameninovém grilu či na jiném zdroji tepla, nejlépe bez tuku.

Poznámka:

1 hrnek (snídaňový) – 0,2 l nebo asi 230 g tuku, cukru, rýže či luštěnin, nebo 120 g hladké mouky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy