REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexická rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso orestované spolu s cibulí, ochucené kari kořením, pepřem, červenou paprikou a cukrem, podušené s rýží v troubě. Recept pochází z Mexika.


Ingredience:
400 gmletého masa
300 grýže
70 grajčatového protlaku
2 kscibule
0,4 lvývaru
2 lžíceoleje
mletý černý pepř
špetka kari koření
špetka červené papriky
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nasekanou nadrobno orestujeme na oleji
2. Přidáme mleté maso a chvíli podusíme
3. Pak přidáme přebranou rýži, zalijeme vývarem, dochutíme rajským protlakem a kořením
4. V troubě dusíme při teplotě kolem 180 °C, až nám rýže změkne.

Doporučení:

Podáváme s hlávkovým nebo jiným zeleným salátem.

Poznámka:

Nemáme-li vývar, pomůžeme si vodou a 2 kostkami bujónu, které rozdrobíme přímo do pánvičky, s orestovanou cibulí a masem, zalité vodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy