REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z odpalovaného těsta se dají připravit opravdu velice chutné ovocné knedlíky, plněné nejen meruňkami, ale i dalším sezónním ovocem.


Ingredience:
Na těsto:
350 ghrubé mouky
100 gmásla
500 mlpolotučného mléka
1 lžičkasoli
2 ksvejce
Ostatní:
cca 800 gzralých pevných meruněk
přepuštěné máslo k polití
moučkový cukr a libovolné "sypání"
mírně osolená voda na uvaření kneldíků

Postup:
  1. Do mléka dáme máslo a sůl a přivedeme k varu, jakmile se máslo rozpustí, vsypeme všechnu mouku a důkladně mícháme, dokud se těsto nezačne „odpalovat“ od stěn a dna hrnce, což trvá pár minut
  2. Těsto necháme vychladnou, pak přidáme vejce a důkladně je vpracujeme do těsta
  3. Připravené těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme hada, ze kterého odkrajujeme stejné kousky (z každého hada cca 15 ks)
  4. Okrojky zplacatíme a vytáhneme okraje, přidáme meruňky, které musí být zcela suché, zabalíme velice pečlivě a v dlaních zakulatíme
  5. Vaříme v mírně osolené vodě 15 minut od doby, kdy nám knedlíky vyplavou k hladině
  6. Na talířích posypeme cukrem, mletým mákem nebo osmaženou strouhankou, mletými ořechy, perníkem nebo oslazenou zakysanou smetanou či šlehačkou … každý to, co má rád.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy