REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čatní připravujeme z rozemletých ingrediencí, nebo je pomalu vaříme. Tento recept pochází ze západní Indie.


Ingredience:
Rozpis asi na 450 g:
450 gsušených meruněk, pokrájených na malé kostičky
275 gsvětlehnědého cukru
75 gsultánek
450 mlsladového octa
450 mlvody
1 lžičkagaram masaly
1 lžičkastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžičkasoli

Postup:

1. Všechny ingredience v hrnci důkladně promícháme, přivedeme k varu a pomalu vaříme 30-35 minut, občas promícháme
2. Když nám čatní zesirupovatí, sundáme ho z ohně a necháme vychladnout
3. Vychladlé čatní přendáme do čisté, nejlépe vyvařené sklenice a důkladně zavřeme.

Doporučení:

Po otevření uchováváme v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy