REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medový perník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký moučník z mléka, polohrubé mouky, cukru, vajec, kypřicího prášku do perníku a medu.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
200 gcukru
0,5 lmléka
10 lžicmargarínu nebo oleje
2 lžícemedu
3 lžícerozinek
4 lžícesekaných ořechů
2 ksvajec
1 ksbalíčku vanilkového cukru
1 kskypřicího prášku do perníku

Postup:

1. V horkém mléce rozpustíme margarín a med, dobře rozmícháme
2. Po prochladnutí vyšleháme do směsi vejce, cukr, vanilkový cukr a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem do perníku
3. Přidáme rozinky a nasekané ořechy
4. Hmotu nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, cca 40 minut
6. Po vychladnutí můžeme perník potřít marmeládou a polít čokoládovou polevou, či sypat kokosem.

Doporučení:

Rozinky nebo ořechy můžeme z receptu vynechat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy