REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové uzené se zelím, jablky a hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzená krkovička potřená medem, upečená doměkka spolu se zelím, jablky a hruškami.


Ingredience:
600 guzené krkovičky bez kosti
500 gkysaného zelí
200 mlvývaru
1 lžičkamletého pepře
1 lžičkakmínu
3 lžíceoleje
1 lžícemedu
1 lžícecukru
15 kshřebíčků
2 kshrušek
2 ksjablek
1/2 kscibule
sůl

Postup:

1. Uzené maso dobře opláchneme, osušíme, napícháme do něho hřebíčky, povrch potřeme medem, vložíme do pekáčku, opepříme a podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a zakryté pečeme téměř doměkka
2. Mezitím oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a kysané zelí scedíme, podle potřeby propláchneme a překrájíme na menší kousky
3. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji orestujeme za stálého míchání cibuli s kmínem, pak přidáme zelí, dusíme 5 minut, podle chuti osolíme a ochutíme cukrem
4. Podušené zelí dáme do pekáčku pod maso, přidáme omytá jablka s hruškami zbavená jádřinců, nakrájená na dílky a vše společně dopékáme asi 30 minut, až je maso měkké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy