REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové perníčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené perníčky z mouky, medu, tuku, cukru a perníkového koření, zdobené bílkovou polevou.


Ingredience:
400 ghladké mouky
140 gmoučkového cukru
100 gtuku
2 lžičky perníkového koření
1 lžičkajedlé sody
2 lžícemedu
2 ksvajec
bílková poleva na zdobení

Postup:

1. Moučkový cukr utřeme se změklým tukem a vejci
2. Potom vmícháme perníkové koření a med (medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé)
3. Nakonec přidáme hladkou mouku s jedlou sodou a vypracujeme těsto, které necháme v lednici 30 minut odpočinout
4. Pak těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 8 minut
5. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.

Doporučení:

Tyto perníčky jsou hned měkké, proto je můžeme dozdobit mašličkou a pověsit na vánoční stromeček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy