REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové lívance s borůvkovou smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Borůvkový recept od Karolíny Kamberské. V lesích se to začíná pomalu modrat, a tak nadešel čas borůvkových knedlíků, koláčů a žahourů. Pokud chcete vyzkoušet i něco jiného, tak pro Vás Karolína Kamberská připravila voňavé Medové lívance s borůvkovou smetanou.


Ingredience:
Na 12 lívanců:
200 gcelozrnné pšeničné mouky
200 gsýra cottage
4 ksvejce
cca 3 lžícemásla, nejlépe přepuštěného
3 lžícetekutého medu
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
Na smetanu:
200 gzakysané smetany
300 gborůvek
4–6 lžictekutého medu

Postup:
  1. V misce si smíchejte zakysanou smetanu s medem a borůvkami. trochu borůvek si nechte stranou na ozdobu a smetanovou směs zakryjte potravinovou fólií a dejte odležet do chladničky
  2. Nyní se pusťte do výroby lívanců; v míse pečlivě promíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte vajíčka, sýr cottage, med a sůl a umíchejte těsto
  3. Rozehřejte nepřilnavou pánev, potřete ji pěkně máslem (nemusí ho být moc, ale budete je péct minimálně natřikrát podle velikosti pánve a před každou novou dávkou pánev znovu potřete)
  4. Malou naběračkou vlijte na pánev postupně těsto na čtyři lívance, trochu je rozetřete vypouklou stranou naběračky a opečte je z obou stran dozlatova, bude to trvat několik minut
  5. Na hotové lívance naneste borůvkovou smetanu, ozdobte borůvkami a snězte je co nejdříve po upečení, aby byly ještě teplé.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy