REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medailonky na bramborové kaši a zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborová kaše zapečená s opečenou vepřovou panenkou, lilkem, cuketou a rajčaty, ozdobená čerstvou bazalkou.


Ingredience:
600 gvepřové panenky
600 g brambor
300 mlmléka
1 lžícemásla
2 ksdužnatých rajčat
1 ksmenší cukety
1 ks menšího lilku
rostlinný olej
provensálské koření
mletý pepř
čerstvá bazalka
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájené na menší kousky uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, přidáme horké mléko, rozšleháme na hladkou kaši, dochutíme solí a necháme vychladnout
2. Očištěnou panenku nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a krátce po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji
3. Cuketu, lilek i rajčata opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky
4. Zapékací mísu vymažeme olejem, do poloviny mísy naskládáme střídavě plátky zeleniny, posypeme provensálským kořením, jemně osolíme a druhou polovinu zaplníme bramborovou kaší, na kterou položíme opečené maso a vše poklademe vločkami másla
5. Zapékací mísu vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 °C asi 30 minut, hotový pokrm ozdobíme lístky bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy