REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Med z pampelišek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta tak oblíbeného medu z pampelišek.


Ingredience:
600 ksčerstvě nasbíraných květů pampelišek
3 kscitróny
3 kgcukru krystal
3 lpitné vody

Postup:

1. Čerstvě natrhané pampelišky dáme do hrnce s vodou vařit (neoplachujeme je!)
2. Jakmile se začne voda vařit, povaříme 20 min, pak zdroj tepla vypneme, přidáme vymačkané citróny bez pecek a dáme do druhého dne do chladna odstát
3. Další den pampelišky scedíme a do vody přidáme 3 kg cukru, občas promícháme
4. Vaříme na mírném plameni do zhoustnutí hmoty, pokud se nám bude tvořit pěna, tak ji odstraníme.

Doporučení:

Pampeliškový med plníme do menších sklenic s uzávěrem a uchováváme v chladu a temnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy