REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové kuličky v koprové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji opečené kuličky z umletého zadního hovězího masa, povařené ve smetanové omáčce.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
250 gsmetany
130 gzadního hovězího masa
20 gmásla
10 ghladké mouky
10 goleje
1 ksvejce
1/2 ksžloutku
citrónová šťáva
kopr
voda
sůl

Postup:

1. Maso umeleme na jemno na masovém strojku
2. Umleté maso osolíme, promícháme, spojíme vajíčkem (pokud je směs řídká, přimícháme trochu strouhanky)
3. Vytvoříme menší kuličky, které osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova
4. V hrnci připravíme z másla a mouky hladkou jíšku, kterou zalijeme smetanou a dle potřeby zalijeme vodou
5. Vložíme opečené kuličky a necháme je povařit
6. Nakonec vmícháme jemně nasekaný kopr a zakápneme citrónovou šťávou, trochu přisladíme
7. Omáčku ještě zjemníme polovinou žloutku, už nevaříme.

Doporučení:

Servírujeme s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy