REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maso pod peřinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořenéné plátky masa obalené ve strouhance a vejcích, pak zprudka orestované na pánvi, nakonec zapečené v troubě ochucené hořčicí a tatarskou omáčkou, pokladené kolečky cibule a zasypané nastrouhaným tvrdým sýrem. Pokrm nakonec zapečený v troubě.


Ingredience:
6 ksplátků vepřové krkovice
4 ksstroužky česneku
3 kscibule
3 ksvejce
200 geidamu
4 lžíceplnotučné hořčice
1 malá skleničkatatarské omáčky
1 dclvývaru nebo vody na podlití
koření dle chuti (grilovací, steakové ...)
olej na smažení
strouhanka
pepř
sůl

Postup:

1. Maso zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a oblíbeným kořením, potřeme utřeným česnekem, pak obalíme ve strouhance, kterou do masa lehce zamačkáme, nakonec plátky obalíme v rozšlehaných vejcích
2. Na pánvi na oleji zprudka maso opečeme pěkně z obou stran
3. Opečené maso rozložíme na plech, potřeme hořčicí, tatarskou omáčkou, poklademe na tenké plátky pokrájenou cibulí, zasypeme nastrouhaným eidamem
4. Podlijeme vývarem nebo vodou, plech zakryjeme alobalem
5. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 30 minut.

Doporučení:

Vepřovou krkovici lze zaměnit například za prsní řízky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy