REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máslový řízek z vepřového

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozmixované vepřové maso promíchané s moukou a vejci, dochucené citronovou kůrou, muškátovým oříškem, bílým pepřem a solí, ve tvaru karbanátků upečené v troubě na pečícím papíru, pokladené kousky másla.


Ingredience:
800 gvepřové plece
150 mlsmetany
2 lžícesušeného mléka
2 lžícehladké mouky
2-3 ksvejce
trochu nastrouhané citronové kůry
špetka muškátového oříšku
bílý pepř
máslo
sůl
papír na pečení

Postup:

1. Maso rozkrájíme na menší kousky, ty rozmixujeme spolu smetanou a vejci
2. Hmotu smícháme s moukou, nastrouhanou citronovou kůrou a dochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem
3. V mokrých rukách tvoříme jednotlivé bochánky – řízky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení
4. Před pečením ještě řízky poklademe kousky másla, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy