REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mascarpone, višně a čokoláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento sladký dezert potěší vaše chuťové buňky! Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gmascarpone
200 gvišní
4 ksvejce
5 lžicvanilkového cukru
4 lžícemarsala vína (sladké dezertní víno)
1 lžícegriotky
1 lžícemedu
tabulka hořké čokolády

Postup:

1. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, z bílků vyšlehejte sníh
2. Do žloutků přidejte mascarpone, dobře promíchejte a nakonec pomalu vmíchejte sníh
3. Višně vypeckujte, smíchejte s medem a griotkou
4. Do misek dejte višně a pak přidejte mascarpone směs
5. Dejte na dvě hodiny vychladit do lednice
6. Nakonec dezert posypejte sekanou čokoládou.

Doporučení:

Mimo sezónu višní lze použít višně kompotované.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy