REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masáci v pikantní omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tento recept použijeme mladé, tvrdé, uzavřené kloboučky muchomůrky růžovky, nožky použijeme třeba na polévku nebo do směsi.


Ingredience:
500 gmladých uzavřených kloboučků masáků
100 grajčatového pyré
3 dlbílého vína
2 ksstroužky česneku
nať mladé cibulky
tymián
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Očištěné kloboučky rozpůlíme na polovinu
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, podlijeme vínem, dusíme 10 minut do měkka
  3. Přidáme pyré, utřený česnek, tymián, povaříme ještě 5 minut
  4. Na závěr dochutíme pepřem, solí, můžeme přidat i cukr
  5. Na talíři posypeme zelenou natí cibulky a podáváme s těstovinami.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy