REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované vepřové ledvinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na chutnou úprava ledvinek z čínské kuchyně. Jde o v mléce máčené ledvinky, pak marinované spolu s houbami a masitou paprtikou, naložené v nálevu, servírované za studena.


Ingredience:
500 gvepřových ledvinek
150 gžampionů
1 ksčervená masitá paprika
petrželka
Na marinádu:
1 dlmasového vývaru
1 dlčerveného vína
2 lžícesojové omáčky
1 lžíceoleje
1 lžičkanastrouhaného zázvoru
2 ksstroužky česneku
pepř
sůl

Postup:
  1. Ledvinky podélně rozřízneme, odstraníme močové kanálky a žilky, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme přes noc vymáčet, budou křehčí a zbavíme je zápachu
  2. Druhý den ledvinky opláchneme, nakrájíme na nudličky, krátce jen 1 minutu povaříme v neosolené vodě, jinak by ztvrdly, vodu slijeme a necháme okapat
  3. Ledvinky vložíme do skleněné mísy, promícháme s proužky papriky a plátky povařených žampionů, zalijeme marinádou z uvedených surovin, necháme alespoň 24 hodin marinovat v lednici
  4. Marinované ledvinky na talíři posypeme nasekanou petrželkou, podáváme jako předkrm samotné nebo s pečivem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy