REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované hovězí s růžičkovou kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso upečené v marinádě doměkka, nakrájené na plátky a servírované s vařenou růžičkovou kapustou.


Ingredience:
1000 g hovězího zadního
400 grůžičkové kapusty
100 mlsmetany
1 lžíceškrobové moučky
2 lžícemásla
3 lžíceoleje
mletý pepř
voda
sůl
Na marinádu:
400 mlčerveného vína
1 lžičkakuliček černého pepře
2 lžičkyjalovce
2 ksbobkového listu
1 kscibule
1/2 kscitronu

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky, důkladně umytý citron i se slupkou na kolečka a jalovec roztlučeme, vše dáme do hrnce, přidáme bobkové listy, kuličky pepře, zalijeme vínem, krátce povaříme a necháme vychladnout
2. Maso vložíme do marinády, dáme do chladničky marinovat do druhého dne za občasného otočení a přelití masa, druhý den vyjmeme, necháme okapat, osolíme, opepříme a marinádu přecedíme, odstraníme koření i citron, necháme v ní jen cibuli
3. V pekáčku na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme, zalijeme ho marinádou s cibulí, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C doměkka (asi 70 minut) za občasného obracení a přelévání výpekem
4. Očištěnou kapustu propláchneme ve studené vodě, dáme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka (asi 10 minut), pak scedíme, necháme okapat, přidáme máslo a uchováme na teplém místě
5. Měkké maso vyndáme, do vypečené šťávy zašleháme smetanu, zaprášíme ji škrobovou moučkou, krátce povaříme, maso nakrájené na plátky vrátíme zpět a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Maso přelité šťávou servírujeme s kapustou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy