REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná kachní prsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná prsa z kachny, opečená na oleji a pak podušená, servírovaná spolu s cukrovou mrkví a sýrovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 kskachní prsa o váze cca 300 g
1 ksstroužek česneku
250 mldrůbežího vývaru
200 glučiny
4 lžícecitrónové šťávy
4 lžíceolivového oleje
3 lžícenasekané zelené petrželky
1 lžícemásla
1 lžičkacukru
1 svazekmenších mrkví
petržel
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme a důkladně osušíme
2. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno, pak ho smícháme s citrónovou šťávou, 2 lžícemi oleje a 1 lžící nasekané petrželky
3. Marinádou maso potřeme, uložíme do lednice a 2 hodiny marinujeme
4. Na rozpáleném oleji marinovaná prsa po obou stranách opečeme, mírně podlijeme vývarem nebo vodou, přikryjeme poklicí a zvolna asi 20 minut dusíme, maso vyjmeme a uchováme v teple
5. Oloupanou mrkev omyjeme (mrkvím můžeme nechat kousek zelené natě na ozdobu), přelijeme mírně osolenou vodou a 5 minut povaříme
6. Na másle necháme zkaramelizovat cukr, ten pak smícháme s povařenou, okapanou mrkví
7. Do pánve s výpekem z masa přilijeme vývar a zbylou marinádu, omáčku přivedeme k a varu a rozpustíme v ní lučinu, promícháme i s jemně nasekanou petrželkou a krátce prohřejeme
8. Maso nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře, podlijeme připravenou omáčkou, zdobíme snítky petrželky.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různé druhy těstovin.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy