REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marináda na ryby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant nálevu na nakládání ryb před grilováním.


Ingredience:
6 lžicoleje
3 lžičkyocta
1 lžičkamletého pepře
utřený česnek ze dvou stroužků česneku
kousek drobně nakrájené cibule
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Do oleje přilijeme ocet
2. Přidáme pepř, utřený česnek, na kousky pokrájenou cibuli a špetku cukru
3. Dochutíme solí
4. Necháme 30 minut uležet v chladu pak aplikujeme.

Aplikace:
Dobře umytou a vykuchanou rybu dořízneme podél spodní části jejího trupu, od ocasu až po hlavu, pak z jedné strany u hlavy nařízneme celou plochu trupu, rybu otevřeme a takto nachystanou, jí postříkáme z vnitřní části marinádou. Marinujeme nejméně 2 hodiny. Před grilováním ji ještě posypeme grilovacím kořením, nebo kořením určeným přímo na ryby.

Doporučení:

Ryby grilujeme raději otevřené, jinak se nám maso podusí než ugriluje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy