REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marináda Grand Marnier

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato marináda je nejlepší na kuřecí maso, které do ní naložíme na několik hodin a pak grilujeme, za občasného potírání zbylou marinádou.


Ingredience:
Rozpis na marinování jednoho kuřete:
60 mllikéru Grand Marnier (hořká pomerančová chuť)
30 mlčerstvě vymačkané šťávy z limetky
30 mlsójové omáčky
60 gmedu
30 gna velmi jemno nasekaného zázvoru
30 gnasekané čerstvé bazalky
10 gnastrouhané pomerančové kůry
2 ksjarní cibulky
1 kschilli papričky
špetka soli

Postup:

1. Jarní cibulku nakrájíme na jemno, chilli papričku zbavenou jadřince nasekáme na drobno
2. Likér smícháme se sójovou omáčkou, medem, pomerančovou kůrou, chilli papričkou a jarní cibulkou
3. Marinádu dochutíme nasekanou bazalkou, zázvorem a solí, zamícháme a můžeme aplikovat.

Poznámka:

Likér Grand Marnier je francouzský likér vyráběný na bázi koňaku a curacaa. Je zlaté barvy a chutná nahořkle a po pomerančích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy