REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marcipánové pusinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené cukroví z mouky, ořechové směsi, marcipánu a dalších ingrediencí, ozdobené čokoládovou polevou a cukrovou perličkou.


Ingredience:
250 gmarcipánu
75 gmoučkového cukru
40 gmletých mandlí
30 g hladké mouky
1 ksbílku
Na ořechovou směs:
2 lžícesmetany ke šlehání
2 lžícekrystalového cukru
20 gnasekaných lískových oříšků
voda podle potřeby
Na dohotovení:
50 gčokoládové polevy
zlaté cukrové perličky

Postup:

1. Lískové oříšky nasekané na hrubo v pánvi na sucho opražíme, přidáme krystalový cukr a necháme zkaramelizovat, pak do pánve vlijeme smetanu, podle potřeby trochu vody a vymícháme hladkou směs, kterou rozetřeme na plech vymazaný tukem, necháme ztuhnout a pak nasekáme na drobno
2. V míse smícháme nastrouhaný marcipán, moučkový cukr, hladkou mouku, na jemno mleté mandle, bílek, nasekanou ořechovou směs a vypracujeme hladké těsto
3. Z těsta vytvarujeme kuličky, které poskládáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut
4. Rozpuštěnou čokoládovou polevou naplníme mikrotenový sáček, odstřihneme růžek a polevou ozdobíme vršek upečených pusinek, do středu každé dáme cukrovou perličku a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy