REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marcipánová hmota na potahování dortů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant receptu na marcipán vhodný k potahování dortů.


Ingredience:
560 gmoučkového cukru
270 gsušeného mléka (nejlépe polotučné)
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
1 lžícemedu
potravinářské barvivo rozpuštěné ve vodě dle potřeby

Postup:

1. Moučkový cukr smícháme se sušeným mlékem
2. Přidáme povolené máslo, olej, med a barvivo rozpuštěné ve vodě (vodu přidáváme opatrně, postupně!), vypracujeme tuhou hmotu, kterou obalujeme nebo zdobíme dorty dle potřeby a fantazie.

Doporučení:

Na potah jednoduchého dortu o průměru formy 26 cm stačí poloviční dávka z tohoto receptu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy