REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové pečivo II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozličné tvary vánočního cukroví vonícího a chutnajícího po mandlích.


Ingredience:
250 ghladké mouky
100 goloupaných, jemně pomletých mandlí
100 gmásla
80 gmoučkového cukru
2 ksžloutky
šťáva a kůra z 1/2 ks citrónu
rozšlehané vejce na potření
tuk na vymazání plechu
mandle na posypání

Postup:

1. Hladkou mouku promícháme s moučkovým cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a mletými mandlemi
2. Do směsi zapracujeme povolené máslo, žloutky a citronovou šťávu, vypracujeme těsto, které necháme v chladu přes noc uležet
3. Uleželé těsto rozválíme na plát asi 3 mm silný, z něhož tvořítky vypichujeme různé tvary, ty klademe na plech vymazaný tukem
4. Těsto připravené na pečení potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme na jemno rozsekanými mandlemi
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy