REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové máslo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máslo ochucené mandlemi, olivovým olejem, medem a případně i javorovým sirupem.


Ingredience:
250 mlloupaných mandlí
3-4 lžičkymedu
1 lžíceolivového oleje
(trochu javorového sirupu)
špetka soli

Postup:

1. Mandle rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, necháme je v troubě vyhřáté na 200 °C mírně zhnědnout, což bude trvat cca 8 minut, pak je necháme úplně vychladnout
2. Mírně opečené a vychladlé mandle nasypeme do nádoby mixéru a mixujeme asi 12 minut, během mixování občas mixér zastavíme a směs odděláme od stran a ode dna
3. Rozmixovanou mandlovou hmotu dochutíme medem, olejem, solí a případně i trochou javorového sirupu, chvíli opět zapneme mixér, aby se vše důkladně promíchalo
4. Skladujeme v dobře uzavíratelné skleničce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy