REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové hříbečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z mandlového těsta vypíchané hříbečky, pozvolna upečené (usušené) v troubě, slepené marmeládou, kloboučky máčené v čokoládě.


Ingredience:
120 ghladké mouky
100 gmletých mandlí
100 gmásla
40 gpráškového cukru
2 lžícerumu
papír na pečení
marmeláda na slepení
mouka na pomoučení válu
čokoláda na máčené hlaviček hříbků

Postup:

1. Mouku smícháme s mandlemi a práškovým cukrem, přidáme povolené máslo a rum, vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout
2. Na pomoučeném vále vyválíme placku silnou asi 0,5 cm, z ní vypícháme formičkou jednotlivé hříbky
3. Pečeme (sušíme) velmi pomalu v troubě vyhřáté tak na 150 °C asi 15-20 minut
4. Vychladlé cukroví slepíme vždy po dvou zavařeninou, hlavičky hříbků nakonec máčíme v čokoládě rozehřáté ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy