REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maltošny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Starý recept ze Šumavy na malé pečené štrúdličky. Recept na těsto je původní, náplň vylepšená o nasekané ořechy a rozinky. Je to obdoba štrúdlu z listového těsta, z dávky je 6 malých štrúdlíků.


Ingredience:
1 kghladké mouky
8 ksjablek
2 ksvejce
1 ksbílek
4 lžícenasekaných ořechů
2 lžíceocta
1 hrstrozinek
skořice
cukr
sůl

Postup:

1. Z mouky, vajec, octa a soli zaděláme těsto, důkladně zpracujeme, necháme v míse pod utěrkou 2 hodiny odpočinout
2. Na pomoučněném vále vyválíme placku a vyřízneme obdélníky asi 20 x 12 cm, je dobré si vystřihnout formu z kartonu a podle ní nařezat nožem
3. Nařezané obdélníky potřeme oloupanými, nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a cukrem, přidáme nasekané ořechy a rozinky, zabalíme malé štrúdlíky
4. Nohavice potřeme bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C pěkně dozlatova
5. Maltošny krájíme na malé roládky a podáváme s horkým čajem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy