REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makrela s citrónovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené makrely přelité omáčkou z másla a citrónu.


Ingredience:
5 ksmakrel
100 gmásla
2 kscitrónů
hladká mouka
petržel
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné a vykuchané makrely osolíme, opepříme a obalíme v mouce
2. Dáme je na alobal potřený tukem a upečeme v troubě (asi 20 minut)
3. Připravíme si omáčku: máslo rozehřejeme a vymačkáme do něj šťávu z citrónů, přidáme nasekanou petrželku a trochu soli
4. Upečenou makrelu na talíři přelijeme citrónovou omáčkou.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy