REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makový pudink

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pudink připravený z mléka, cukru, škrobu a zrníček máku, servírovaný v pohárech ozdobený vyšlehanou smetanou, strouhanou čokoládou a oříšky, případně i ovocem.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
1,5 hrnkumléka
2 lžíceemletého máku
1 lžícekukuřičného škrobu
1 ksvanilkový lusk
1 ksžloutek
vanilková esence (nemusí být)
na dozdobení ovoce
cukr dle chuti
čokoláda
smetana
oříšky

Postup:
  1. Připravíme si kastrůlek, do něho dáme hrnek mléka, ocukrujeme a přivedeme k varu
  2. V misce si rozmícháme zbytek mléka se škrobem a žloutkem, přidáme mák
  3. Až se mléko v kastrůlku začne vařit, zmírníme plamen a vlijeme směs, krátce vaříme do zhoustnutí
  4. Vlijeme do připravené misky, necháme vychladit
  5. Po vychlazení zdobíme oslazenou vyšlehanou smetanou, strouhanou čokoládou a oříšky, můžeme dát i ovoce.
Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy