REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makové šišky s třešňovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové knedlíky s mákem servírované přelité sladkou teplou omáčkou z třešní.


Ingredience:
Na knedlíčky:
800 gbrambor
150 ghrubé mouky
100 gmletého máku
80 gkrupice
1 ksvejce
mírně osolená voda na uvaření knedlíků
sůl
Na třešňovou omáčku:
350 gkompotových třešní
60 gcukru
2 lžíceškrobové moučky
2 lžícečerveného vína
1 lžícerybízového želé

Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme, uvaříme doměkka, prochladlé nastrouháme na jemno
2. Přidáme mouku, krupici, vejce, sůl, mák a rychle vypracujeme hladké těsto
3. Z těsta vytvarujeme šišky, povaříme je v mírně osolené vodě asi 15 minut, dokud nevyplavou na povrch
4. Třešně necháme okapat, šťávu uchováme pro další použití
5. V 5 lžících šťávy rozmícháme rozmícháme škrobovou moučku
6. Asi 250 ml šťávy svaříme s červeným vínem, přidáme rybízové želé, cukr, třešně a nakonec za stálého míchání přiléváme směs se škrobovou moučkou
7. Omáčku necháme krátce povařit
8. Hotové bramborové šišky rozdělíme na jednotlivé talíře, bohatě je přelijeme třešňovou omáčkou a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy