REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makové housky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Housky z kynutého těsta potřené vodou a posypané mákem, v troubě upečené dozlatova.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
50 gmáku
40 gdroždí
1/2 lžičkypráškového cukru
hladká mouka na vyválení
tuk na vymazání plechu
voda
sůl

Postup:

1. V misce smícháme 1 lžíci polohrubé mouky, cukr, droždí, zalijeme asi 100 ml vlažné vody, vše rozmícháme a necháme kynout
2. Do mísy dáme polohrubou mouku, přidáme kvásek, 150 ml vody, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout
3. Těsto rozdělíme na 10 dílů o hmotnosti asi 70 g, z každého dílu vyválíme na pomoučeném vále 3 válečky a zapleteme do tvaru housky
4. Housky potřeme vodou, posypeme mákem, rozložíme na tukem vymazaný plech a necháme kynout ještě 15 minut, pak pečeme prvních 5-7 minut při 220 °C, pak teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme 10-15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy