REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Májovky s jarní zeleninou a brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené brambory, májovky, mrkev a hrášek povařené v jednom hrnci. Dochucené tymiánem, pepřem a solí.


Ingredience:
300 gčirůvek májovek
500 gbrambor
150 ghrášku
2 ksmrkve
1 kscibule
0,5 lvývaru z kostí
hladká mouka
tymián
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, malé plodnice necháme celé, větší přepůlíme na polovinu nebo čtvrtinu
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky, mrkev nakrájíme na kolečka
3. Na másle osmahneme cibuli, lehce zaprášíme moukou, přilijeme trochu vývaru, rozmícháme, přidáme nakrájené brambory, májovky, mrkev a hrášek
4. Zalijeme vývarem, ochutíme tymiánem, solí, pepřem, přiklopíme poklicí a dusíme do měkka
5. Když brambory začínají měknout, sundáme poklici a necháme vydusit přebytečnou tekutinu; na dně hrnce by měla zůstat jen trochu dobré husté šťávy
6. Hotový pokrm podáváme samotný, jedlíci mohou přikusovat chléb.

Poznámka:

Text foto D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy