REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Majoránkové placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky z mletého masa, kuřecích jater, rohlíků, koření a bylinek, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
300 gmletého vepřového masa
200 gkuřecích jater
100 mlbílého vína
2 lžícenasekané petrželky
2 lžícenasekané řeřichy
2 lžícemajoránky
2 lžícesádla na plech
5 ksstroužků česneku
3 ksrohlíků
2 ksvajec
mletý bílý pepř
strouhanka
voda
sůl

Postup:

1. Jádra opláchneme, osušíme, nakrájíme na jemno, oloupaný česnek prolisujeme, housky nakrájíme na kostičky, pokapeme vínem a necháme nasáknout
2. Do mísy dáme mleté maso, játra, prolisovaný česnek, namočené pečivo, rozklepnutá vejce, na jemno nasekanou petrželku i řeřichu, majoránku, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme, pokud bude směs řídká, zahustíme strouhankou
3. Z masové směsi vytvarujeme placičky, poklademe na sádlem vymazaný plech, pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 40 minut) a během pečení podle potřeby podléváme trochou vody.

Doporučení:

Podáváme s lehkým bramborovým salátem bez majonézy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy