REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Majonéza základní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní receptůra na přípravu majonézy.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
865 gjedlého oleje
120 gčerstvých žloutků
15 goctu
10 gsoli

Postup:

1. Do vaječných žloutků vmícháme sůl a postupně šleháním nebo třením vytváříme ze žloutků, jedlého oleje a octu emulzi potřebné konzistence (olej postupně přiléváme za stálého vyšlehávání směsi)
2. Zpočátku olej přidáváme v malých dávkách do doby, než se vytvoří dostatečné množství houstnoucí emulze.

Doporučení:

Veškeré suroviny pro výrobu majonézy používáme ve stejné teplotě, aby nedošlo ke sražení omáčky!

Poznámka:

Podívejte se také na recept: Majonéza základní II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy