REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos na grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety nebo podkovy z lososa pokapané šťávou z citrónu, odleželé, grilované na roštu venkovního grilu.


Ingredience:
1 kslososa
šťáva z 1-2 ks citrónů
hrubozrnná sůl
Na marinádu:
2-3 ksstroužky česneku
1 lžícefrancouzské hořčice
1 hrstšalvěje
2 dcloleje
mletá sladká paprika
čerstvě namletý pepř

Postup:

1. Lososa naporcujeme na filety nebo podkovy, maso pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odpočinout
2. Připravíme si marinádu; olej smícháme z francouzskou hořčicí, prolisovaným česnekem, nasekanými listy šalvěje, sladkou paprikou a pepřem, důkladně vše promícháme
3. Během grilování potíráme lososa z obou stran marinádou, dle chuti maso osolíme.

Doporučení:

Podáváme například s vařeným bramborem. Tento recept se hodí také k přípravě lososa na rakletu.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy